Stephen Venema (achter de toonbank) met op de voorgrond enkele van zijn klanten. ,,Door de aanwezigheid van mensen wordt het wél een leuke plek."
Volledig scherm
PREMIUM
Stephen Venema (achter de toonbank) met op de voorgrond enkele van zijn klanten. ,,Door de aanwezigheid van mensen wordt het wél een leuke plek." © William Hoogteyling

Carpoolplaats ongezellig? Niet bij de koffietruck van Stephan: ‘Door mensen wordt het wél een leuke plek’

Al ruim een jaar probeert de provincie Utrecht ondernemers te werven om een foodtruck op een carpoolplaats te beginnen. Het resultaat? Precies één aanmelding. Waarom loopt dit zo stroef? Kún je als ondernemer wel je brood verdienen op zo’n vaak desolate plek? Ja, zegt koffieverkoper Stephen Venema: ,,En het is óók gezellig.”

  1. Kijkje in de gigantische kelder van de Haringvlietbrug: ‘Renovatie wordt een grote puzzel’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Kijkje in de giganti­sche kelder van de Haring­vliet­brug: ‘Renovatie wordt een grote puzzel’

    Ze noemen het niet voor niets een kunstwerk. Zelfs de Haringvlietbrug die, als je er over heen rijdt nu niet bepaald oogt als een architectonisch hoogstandje, herbergt in de kelder een flinke massa aan techniek. Maar: verouderd. Dat alles wordt er vanaf 1 januari 2023 gefaseerd uitgesloopt om feitelijk ‘een nieuwe brug in een brug’ te maken. En ja, dat gaat ellende opleveren.