Chinees-Zweedse, elektrische SUV-coupé voor het eerst in beeld. Dit is de Lynk & Co 05

Lynk & Co wil dolgraag het eerste Chinese automerk zijn dat écht voet aan wal zet op Europese bodem. Het zustermerk van Volvo krijgt er van moederhuis Geely ook alle kansen toe, naast de (in het Belgische Gent gebouwde) 01 zit er namelijk een sportief gelijnde SUV-coupé in de pijplijn. Beide auto's zijn gebaseerd op de populaire Volvo XC40.

Volledig scherm
© Lynk & Co

Hoewel de marketinglogica van Lynk & Co voorlopig nog ver te zoeken is – zelden een merk met zulke inspiratieloze modelnamen gezien (of het moeten de collega’s van Polestar zijn) – lijken de Chinezen intussen deksels goed te weten waar de Europese markt behoefte aan heeft. SUV’s natuurlijk, liefst ook nog in een wat minder praktische, maar o zo spannend ogende coupévariant.

Geruggensteund door de financiële slagkracht van moederhuis Geely én de technologische expertise van zustermerk Volvo bereidt Lynk & Co zich voor om een volledig gamma uit te rollen, van de 01 (een op de XC40 gebaseerde SUV) tot en met deze 05, die naar alle waarschijnlijkheid op dezelfde technische basis zal komen te staan.

Verdere details over het toekomstige model zijn nog schaars, al ligt het wel voor de hand dat ook de motorising – inclusief de plug-in hybride en volledig elektrische aandrijflijn uit de XC40 – nagenoeg identiek zullen zijn. Later deze maand wwordt de Lynk & Co 05 officieel onthuld.

Volledig scherm
© Lynk & Co