Van de Ford Capri werden meer dan 1,9 miljoen exemplaren gebouwd in de jaren zeventig en tachtig
Volledig scherm
Van de Ford Capri werden meer dan 1,9 miljoen exemplaren gebouwd in de jaren zeventig en tachtig © Ford

De Ford Capri keert terug, maar anders dan je denkt

De Ford Capri werd in 1969 geïntroduceerd als een soort Mustang voor de Europese autokoper. Het was een betaalbare vierzits coupé die was gebouwd op het onderstel van de Ford Taunus. De auto was een groot succes voor Ford en bleef tot 1986 in productie.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Dit zijn de beste e-fatbikes
  Fietstest 2023

  Dit zijn de beste e-fatbikes

  Stoer design, strak, tikkeltje smart. Innovatief ook en met trendy kleuren: zo karakteriseren de fabrikanten de lifestylefiets. Maar nuttig in het dagelijks gebruik zijn ze net zo goed. Voor jongeren die willen blitsen brengen ze de e-fatbikes: brede banden, hoog profiel plus dik, aluminium frame. Ze ogen gelikt en snel. Marco van Koppen (51) probeerde er een, in het volle besef dat blitsen er misschien in zat, maar jonger worden niet. De beide categorieën overlappen elkaar enigszins. Verder hebben we gekeken of er in 2023 nieuwe ontwikkelingen zijn in de e-bikes. Zo snel als in het afgelopen decennium zal het toch niet meer gaan?