De Porsche-fabriek in Stuttgart.
Volledig scherm
De Porsche-fabriek in Stuttgart. © Porsche AG

De weg is vrij: Duitsland heft blokkade tegen einde benzineauto op

Duitsland ligt niet langer dwars bij de uitfasering van personenauto’s op fossiele brandstoffen. Brussel en Berlijn zijn het eens geworden over het behouden van enige ruimte voor auto’s op synthetische brandstoffen.

15 reacties

 • H de Vries

  2 maanden geleden
  @puts, weet u wat een wat grotere boer in nederland verdient?
 • H.J. Puts

  2 maanden geleden
  Frans Timmermans verdiend ruim €360.000 per jaar, voor hem is het maar een paar maanden sparen om een elektrische auto aan te schaffen. Voor de gemiddelde werkende Nederlander bij bv de politie, brandweer of de gezondheidszorg zijn die niet te betalen. Waarom wordt er binnen Europa niet veel meer ingezet op waterstof? Scheelt heel veel investeren in de infrastructuur om al die auto’s te kunnen opladen en afhankelijk zijn van China voor de batterijen
 • Miranda Jansen

  2 maanden geleden
  Oh, dat is jammer! Nu dacht ik dat Duitsland juist slimmer was dan Nederland, maar dat blijkt nu dan toch weer niet het geval! Ik hoopte dat zij wat invloed zouden hebben op de anderen maar ik heb mij helaas vergist.
 • Peter Horenmans

  2 maanden geleden
  @Jan Kelder. Ehhh nee. Want wij zitten opgescheept met D’66 en die klimaat paus van PVDA
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  Beste Jarno..wellicht wordt ik weer als negatieve- ling weggezet..maar zijn we eigenlijk al niet ten onder gegaan door "Den Haag"..