Volledig scherm
© Rolls-Royce

Deze kentekenplaat leverde meer op dan een Rolls-Royce

De ultieme Rolls-Royce-kentekenplaat met daarop alleen 'RR-1' is verkocht voor £ 460.000 - oftewel 516.525 euro - op een veiling in Engeland.

Een anonieme koper heeft de RR1-plaat gekocht voor meer geld dan een topklasse Rolls-Royce kost. Het is het op een na hoogste bedrag dat ooit werd betaald voor een gepersonaliseerd kenteken. De richtprijs van £ 500.000 die veilinghuis Bonhams van tevoren opgaf, werd echter niet gehaald.

De duurste kentekenplaat was 25 O die vier jaar geleden voor £ 518.000 werd verkocht, waarschijnlijk aan de eigenaar van Ferrari 250 GTO. De kentekenplaat met daarop 'F1' wordt echter beschouwd als 's werelds meest gewilde kenteken en is momenteel te koop voor £ 15 miljoen.

Dit kenteken is afgegeven voor een Bugatti Veyron SuperSport uit 2013, eigendom van Afzal Kahn, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde auto-tuner. Hij kocht het kenteken in 2008 voor £ 375.000. Naar verluidt verwierp de 44-jarige Kahn vier jaar geleden een bod van £ 6 miljoen op het kenteken, dat vooral gewild is onder eigenaren van een peperdure McLaren F1.

  1. Verlengen rijbewijs tijdig aanvragen
    Vraag & Antwoord

    Verlengen rijbewijs tijdig aanvragen

    In deze rubriek kwam laatst de verlenging van het rijbewijs voor oudere automobilisten aan de orde. Mijn advies is om tijdig in actie te komen. Ik heb om medische redenen een beperkt geldig rijbewijs en uit ervaring weet ik dat de achterstanden bij het CBR inmiddels zo hoog zijn opgelopen, dat de aanvraag uiterlijk een half jaar van tevoren gedaan moet worden. Is de uitslag positief, dan blijft die nog het hele jaar geldig. -J.T.F. Burger