Volledig scherm
. © Shutterstock

Dronken bestuurder steelt politiewagen en scheldt agenten uit door megafoon

In het zuiden van Frankrijk heeft een dronken bestuurder het wel erg bont gemaakt. Nadat hij door agenten was aangehouden ging hij aan de haal met hun politiewagen, zette hij de zwaailichten ervan aan en riep hij beledigingen naar ze door een megafoon.

De bestuurder werd zaterdagavond aan de kant gezet in het Zuid-Franse stadje Tarbes. Hij was zo dronken dat de agenten hem meteen achter zijn stuur vandaan haalden. Ze zetten hem achterin hun eigen politieauto, maar deden hem geen handboeien om. Daar maakte de dronken man dankbaar gebruik van.  

Hij kroop niet veel later achter het stuur van de politieauto en reed weg. In zijn dronken overmoed kon hij kennelijk niet de verleiding weerstaan om ook nog de zwaailichten op te zetten én door de megafoon de agenten uit te schelden. Tijdens zijn rit tikte hij bovendien nog een andere auto aan. De man werd uiteindelijk opgepakt en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

 1. Elektrische auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverleners
  VRAAG & ANTWOORD

  Elektri­sche auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverle­ners

  Er wordt veel geschreven over elektrische auto’s, maar ik lees nergens dat als je een behoorlijke aanrijding krijgt, een hulpverlener niet zomaar de autodeur kan opentrekken. Die loopt dan het risico op een schok. Het advies is om eerst op 2 à 3 meter afstand om de auto heen te lopen en goed te kijken. Bij flinke schade moeten gespecialiseerde monteurs erbij komen. Brandweermensen hebben hier een opleiding voor gehad. Ik hoop dat dit punt meer aandacht krijgt. –Lenie Oosterbosch (EHBO’er)
 2. ‘Robotauto’s gaan mensen helpen, niet vervangen’
  INTERVIEW

  ‘Robotauto’s gaan mensen helpen, niet vervangen’

  Tot voor kort stond hij bekend als één van de beste ‘robotwetenschappers’ van Amerika, maar sinds 2015 werkt Dr. Gill Pratt voor de Japanse automaker Toyota aan – onder meer – zelfrijdende auto’s. ,,Nee, kunstmatige intelligentie kan niet voorkomen dat mensen sterven in het verkeer. Maar wanneer we robots en andere slimme machines op de goede manier inzetten, maken ze onze levens veel veiliger en eenvoudiger. Daar geloof ik heilig in.”