Een tank uit de Tweede Wereldoorlog.
Volledig scherm
Een tank uit de Tweede Wereldoorlog. © lodzka policia

Dronken man scheurt met tank door Poolse stad

Een onder invloed verkerende 49-jarige inwoner van de Poolse stad Pajeczno is gearresteerd nadat hij met een tank op hoge snelheid door het centrum scheurde. Het rupsvoertuig kon pas na een dag worden verwijderd.

Volgens website The Drive koos de man voor zijn dronkemansrit een Russische T-55 tank. De lokale autoriteit van het Poolse stadje ontdekte de tank toen ze reageerde op klachten over een vreemd gerommel in de stad. Bij aankomst stuitte ze op het gigantische rupsvoertuig, dat met draaiende motor de doorgaande weg blokkeerde.

De politie arresteerde twee mannen, waaronder een bedwelmde 49-jarige inwoner van de stad, die naar verluidt de tank had bestuurd. Nadat het tweetal was gearresteerd, ontdekte de politie dat de bestuurder bevoegd was om de 36 ton zware tank te besturen, maar alleen om van oplegger te wisselen nadat de oorspronkelijke oplegger die de tank transporteerde, beschadigd was. In plaats daarvan besloot de man met de tank te gaan rijden. 

Twee jaar cel

De chauffeur van de tank kan een gevangenisstraf van twee jaar krijgen voor rijden onder invloed en mogelijk nog eens zes jaar vanwege het creëren van een gevaarlijke situatie. Ook kan hij aanklachten verwachten omdat de tank niet verzekerd was en omdat de politie de tank niet kon verplaatsen. Het duurde een dag voordat een soldaat werd gevonden die wist hoe het voertuig werkt.