De Audi 80 cabrio van Eddie Noordijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Audi 80 cabrio van Eddie Noordijk. © Victor van Breukelen

Eddie (60) reed met liefde in zijn Audi, maar nu wil hij er door zijn rugklachten van af: ‘Dit is doodzonde’

MIJN BLIK EN IKAls je in 14 jaar tijd nog geen 38.000 kilometer met je Audi rijdt, dan is het misschien tijd voor afscheid. Eddie Noordijk (60) doet zijn Audi 80 cabrio alleen weg als een echte liefhebber zich meldt. Écht verliefd zijn op je auto. Kan dat? De mensen in deze rubriek zullen volmondig ‘ja’ zeggen. Zij houden van hun auto.

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Waarom hebben verkeerslichten nog steeds drie lampen?
  VRAAG & ANTWOORD
  1

  Waarom hebben verkeers­lich­ten nog steeds drie lampen?

  ‘Een verkeerslicht bevat drie lampen boven elkaar, maar is het niet eenvoudiger om één lamp te maken die de kleuren groen, oranje en rood kan laten zien?’ vraagt lezer Frans van der Waals in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Dit moet met de huidige led-techniek geen probleem zijn. Het is goedkoper, omdat er minder materiaal nodig is en de constructie wordt er ook lichter door. Is er ooit aan gedacht om van de traditionele vormgeving af te wijken?’