Kees Scheer bij de graafmachine op waterstof aan de Lek bij Salmsteke. Het is voor het eerst dat een dergelijke emissieloze machine wordt ingezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Scheer bij de graafmachine op waterstof aan de Lek bij Salmsteke. Het is voor het eerst dat een dergelijke emissieloze machine wordt ingezet. © Pim Mul

Eerste grote klus voor de graafmachine op waterstof van start: ‘Het is toch anders rijden met zo’n machine’

Het is voor het eerst dat bij een grote klus een graafmachine op waterstof wordt ingezet. Dat gebeurt (nog) nergens in ons land, maar wel langs de Lek bij Schoonhoven. Aannemer Mourik heeft die machine zelf ontwikkeld. En hoe werkt die? Fantastisch, zo blijkt.

  1. Tweedehands auto's nóg duurder, maar consument wil er juist minder voor betalen

    Tweede­hands auto's nóg duurder, maar consument wil er juist minder voor betalen

    Terwijl occasions nog steeds duurder worden, wil de consument er juist minder voor betalen. Dat concluderen Gaspedaal.nl en AutoTrack op basis van vraag en aanbod op hun occasionsites. Terwijl de gemiddelde vraagprijs in januari toenam, trokken consumenten juist minder budget uit voor een occasion. In juni vorig jaar bedroeg het verschil tussen die twee nog 12,9 procent. Vorige maand is de kloof fors verder gegroeid, naar 28,2 procent.