Schade aan een Tesla na een ongeluk in Nijverdal.
Volledig scherm
Schade aan een Tesla na een ongeluk in Nijverdal. © News United

Elektrische auto's zijn relatief snel total loss en dit is waarom

Elektrische auto's zijn gevoelig voor kleine aanrijdingen. Een beschadigde accu is moeilijk te repareren en moet vaak in zijn geheel worden vervangen. Dat betekent een enorme kostenpost voor kopers.

7 reacties

 • John Otte

  2 maanden geleden
  Wat blijft er over van het groene imago van dit type auto’s bij zo’n korte levensduur
 • Eric Kool

  2 maanden geleden
  Er mist een stukje tekst… welk probleem wordt verholpen? (Dat van de ruimte die de accu inneemt vermoedelijk)
 • William van der Beek

  2 maanden geleden
  Nio, een relatief jong Chinees auto merk heeft verwisselbare accu's die niet "verweven" zijn met het chassis. Ze werken met een Battery Swapping systeem. In China hebben ze al 1000 + Swapping Stations staan, Nederland, Duitsland en meerdere landen worden nu ook voorzien. Binnen een paar minuten een volle accu (en zelfs een grotere indien gewenst) In geval van een beschadigde accupakket kan dus deze apart worden verwijderd, evt hersteld en weer nieuwe of gereviseerde retour. Geniaal!
 • Henk Van de Kraats

  2 maanden geleden
  Wat een simpele reacties hier. Je moet toch veel meer weten. Hoe vaak gebeurt een total loss ? Wat wordt hier precies mee bedoeld "En dat terwijl een deelreparatie van één of enkele cellen wellicht ook mogelijk was." En ....
 • Ada Schouten

  2 maanden geleden
  Zo duurzaam is zo'n auto dus bepaald niet...
 1. Dit zijn de beste e-fatbikes
  Fietstest 2023

  Dit zijn de beste e-fatbikes

  Stoer design, strak, tikkeltje smart. Innovatief ook en met trendy kleuren: zo karakteriseren de fabrikanten de lifestylefiets. Maar nuttig in het dagelijks gebruik zijn ze net zo goed. Voor jongeren die willen blitsen brengen ze de e-fatbikes: brede banden, hoog profiel plus dik, aluminium frame. Ze ogen gelikt en snel. Marco van Koppen (51) probeerde er een, in het volle besef dat blitsen er misschien in zat, maar jonger worden niet. De beide categorieën overlappen elkaar enigszins. Verder hebben we gekeken of er in 2023 nieuwe ontwikkelingen zijn in de e-bikes. Zo snel als in het afgelopen decennium zal het toch niet meer gaan?