Verbrandingsmotoren zijn taboe in nieuwe auto's vanaf 2035.
Volledig scherm
Verbrandingsmotoren zijn taboe in nieuwe auto's vanaf 2035. © AD

EU: Verbod verkoop benzine- en dieselauto's vanaf 2035

De milieucommissie van het Europees Parlement heeft ingestemd met een wetsvoorstel waarmee de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s vanaf 2035 wordt verboden. 

15 reacties

 • jos zoet

  2 dagen geleden
  En dan te bedenken dat dit alles nauwelijks enige invloed zal hebben op,de wereldwijde uitstoot, want al die " oude vieze " auto's rijden nog minstens 25 jaar verder in derde wereld... Ga liever kijken hoe de zeespiegel er over 500 jaar voorstaat qua bedijking...
 • F. Post

  3 dagen geleden
  Het infra net kan nu al het terug leveren van zonnepanelen niet aan. Een laadpaal bij je huis is in veel plaatsen al uniek. Waar ik woon met nieuw industrie terrein kunnen fabrieken niet op het stroomnet o.dat er geen capaciteit is. Dus deze luchtverhalen lach ik om en LPG is schoon is een restproduct. En zolang de Oranjes en ministers over het vliegtuig en dienstauto voor pakken zeker ik. Sukses met die onzin.
 • M.H. van den Brink

  3 dagen geleden
  Ben benieuwd hoe ze dat in Polen, Hongarije en Tsjechië gaan doen. Waarschijnlijk weer luchtfietserij.
 • Elly Verrips

  3 dagen geleden
  Dan zijn we 13 jaar verder. Hopelijk zit dan na een aantal verkiezingen dit kabinet er niet meer en een ander kabinet kan zeggen dat ze het met het voorstel van toen niet eens zijn.
 • Erik Biesemaat

  3 dagen geleden
  @ Johan Beek, het gedrag van ‘vroeger’ waar u zo naar terugverlangt heeft ertoe geleid dat we met z’n allen naar de sodemieter gaan als we niks doen. Lieden als Maalderink en de Vries hieronder lijken dat net als u ook niet in te zien.