Een rotonde waarop de fietsers voorrang hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Een rotonde waarop de fietsers voorrang hebben. © Frans Paalman

‘Heilige graal van verkeersveiligheid’ blijkt gevaarlijker voor fietsers dan gedacht

De rotonde wordt al decennia bejubeld als het summum van verkeersveiligheid. Nieuw onderzoek toont echter aan dat rotondes voor fietsers juist ónveiliger zijn dan gewone kruispunten. Reden is dat het verkeer afgelopen jaren fors is veranderd.

16 reacties

 • M.H. van den Brink

  1 maand geleden
  B. Veerman, Wat te doen met fietsers die zich van geen enkele wet- of regelgeving iets aantrekken ? Er zijn er nogal wat, zie ik dagelijks, die ook niet hebben leren tellen. 4 en soms 5 scholieren naast elkaar is geen uitzondering.
 • Jan Kelder

  1 maand geleden
  We moeten met z'n allen eens leren om elkaar de ruimte te geven en niet altijd denken: daar kan ik nog wel voor langs !!!!!
 • B. Veerman

  1 maand geleden
  Tja, automobilisten zijn zich er doorgaans niet van bewust dat ze met een moordwapen rondrijden en vinden mensen verwonden vaak helemaal prima, daar moet het probleem toch vooral gezocht worden. Rijbewijzen moeten veel sneller levenslang worden ingenomen als blijkt dat iemand zich niet aan de verkeersregels kan houden.
 • HAM Boelens

  1 maand geleden
  Nou weer de elektrische fiets! Wat hebben jullie ertegen? Als die er niet waren had je tig keer meer autoverkeer en heb dan wat? Laat de fietser op de rotondes voor. En….steek die hand uit.!
 • Carla Wijermars

  1 maand geleden
  Verkeersregels testen door middel van voorlichting op TV en internet. En dat jaarlijks via de NPO. En dan met name verkeersregels voor fietsers.