Volledig scherm
© Shutterstock

Hoe maak ik het stoffen dak van mijn cabrio schoon?

Vraag & AntwoordNu de voorjaarszon weer gaat schijnen, heb ik mijn cabrio tevoorschijn gehaald. De stoffen kap is nogal vuil. Moet ik bij het schoonmaken daarvan nog ergens op letten? -N. van Buren

Zeker als het een wat oudere auto is, is wassen met de hand verstandiger dan een wasstraat. Een zachte borstel kan al veel doen, eventueel in combinatie met koud water. Het laatste is belangrijk omdat warm water de beschermende, geïmpregneerde laag van het dak kan aantasten. Om die reden moet u ook oppassen met het soort reinigingsmiddel. Er zijn speciale middelen te koop. Tot slot: voorkom schimmel door een nog vochtig dak niet samen te vouwen.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Zorgen over onveilige scootmobielen: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Zorgen over onveilige scootmobie­len: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Scootmobielen zijn steeds vaker betrokken bij ernstige of dodelijke verkeersongevallen. Organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland trekken opnieuw aan de bel en roepen op tot strengere regels die de veiligheid moeten verbeteren. ,,Wij bieden wel cursussen aan, maar dat is niet genoeg. De overheid moet ingrijpen en de rest moet beter opletten. In het verkeer moet je ouderen op een scootmobiel net zo behandelen als een klein kind op een fiets.”