Bijna een op de drie Nederlanders overweegt dit jaar helemaal niet op vakantie te gaan door de gestegen brandstofprijzen.
Volledig scherm
Bijna een op de drie Nederlanders overweegt dit jaar helemaal niet op vakantie te gaan door de gestegen brandstofprijzen. © Rob Engelaar

Hoge benzineprijs schrikt vakantiegangers af

Het is schrikken bij de pomp en voor een lange vakantiereis moet je nu helemaal flink de portemonnee trekken. Uit een enquête blijkt dat 36 procent van de Nederlanders die normaal met de auto op vakantie gaat, daardoor zelfs overweegt om helemaal niet te gaan.

5 reacties

 • M Jaspers

  1 maand geleden
  Net terug uit Spanje, daar was de diesel 1,80 gemiddeld, in Frankrijk buiten de snelweg 1,85 Altijd nog een stuk goedkoper dan in Nederland. Wij betalen hier overal de hoofdprijs voor, daar zorgt de heer Rutte wel voor.
 • Kor van der Heiden

  1 maand geleden
  Wat mij opviel waren de forse verschillen. Twee jaar geleden betaalde ik in Oostenrijk 1,10 voor euro 95, nu zag ik 2,39. Duitsland is relatief goedkoop met ca. 1,85. Ook het doorgaans dure Italië heeft met 2,10 lagere prijzen dan Nederland.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Door prijsopdrijving probeert de politiek doelen te bereiken. De intrinsieke motivatie bij het volk ontbreekt. Nu moet ook het vliegen weer extra duurder gemaakt worden. Anders stappen teveel automobilisten het vliegtuig in.
 • Franka Aa

  1 maand geleden
  Ben net terug uit Frankrijk. ‘Goedkoop’ tanken dat kun je vergeten. Prijsverschil langs de snelweg en bij een Intermarche (supermarkt) is vergelijkbaar als hier in Nederland. Ik betaalde voor diesel bij een Intermarche gemiddeld €2,11. Tel daarbij ook de tolpoorten.
 • Johan De vries

  1 maand geleden
  En zo krijgt de overheid dus toch z'n zin. Diep triest.