Horrorcrash: vrachtwagen stort van viaduct

videoDe Sloveense politie heeft dramatische videobeelden vrijgegeven van een ongeval op een snelweg in de buurt van de stad Ljubljana. De politie hoopt dat bestuurders zich hierdoor bewust worden van de gevaren van te hard rijden.

Het ongeval gebeurde vorige week woensdag op de snelweg tussen Ljubljana en de grens met Oostenrijk, in de buurt van de Golovec-tunnel. Op de beelden is te zien hoe een grijze Opel Corsa een vrachtwagen inhaalt. Tijdens de manoeuvre rijdt de kleine personenwagen de trekker aan. Die belandt op de pechstrook en schuurt eerst tegen de vangrail aan. Maar wanneer ook het gewicht van de tankwagen die hij trekt ,zich verplaatst, kantelt de volledige vrachtwagencombinatie over de vangrail. De chauffeur bevindt zich nog in de cabine en het gevaarte stort ongeveer 20 meter de diepte in. 

De vrachtwagenchauffeur, een 53-jarige Hongaar, overleefde de crash niet. De bestuurder van de Opel Corsa zou te snel gereden hebben. Deze bestuurder, een 40-jarige Sloveen, bleef ongedeerd. De autoriteiten onderzoeken nog in hoeverre  hij schuldig was aan het ongeval.

Volg elke dag het laatste nieuws van onze autoredactie via Facebook en Twitter. Of schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief Auto             

Volledig scherm
Nadat hij in een bocht is aangereden door een Opel Corsa, kantelt de truck en verdwijnt in de diepte © RV