Dat je geen handremslip meer kunt doen met de moderne elektronische handrem maakt de wegen wel weer een stukje veiliger.
Volledig scherm
Dat je geen handremslip meer kunt doen met de moderne elektronische handrem maakt de wegen wel weer een stukje veiliger. © Motor1.com

Is de elektronische handrem 'stom' en 'gevaarlijk'?

De elektronische handrem zou veiliger en comfortabeler zijn volgens de fabrikanten, maar veel automobilisten hebben er moeite mee. Een Amerikaanse monteur legt uit waarom de systemen volgens hem stom en gevaarlijk zijn.

5 reacties

 • Liesbeth Schut

  2 maanden geleden
  Mijn vader zaliger zei het al, hoe meer snufjes en elektronica hoe meer er kapot kan. En als de elektronica kapot gaat, functioneert er in één keer een heel stuk minder. Wat dat betreft ben ik nog ouderwets en vertrouw ik meer op de hardware dan op de software.
 • Bert van de Put

  2 maanden geleden
  De elektronische handrem van mijn BMW X5 M is stuk … reparatie gaat ruim 1200 euro kosten volgens de dealer. Besparing bij productie en dikke winst bij reparatie , dubbel winst bij BMW. Vette pech voor de klant.
 • Niek Smid

  2 maanden geleden
  Met zijn vijven in een te kleine auto, bergopwaarts en ja hoor.. we redden het niet. Remmen werkten niet meer en de handrem redde ons. Deze elektrische prut had ons nooit gered. Levensgevaarlijk!!!
 • Gerdien van Zeumeren - Post

  2 maanden geleden
  Het werkt goed, nooit problemen mee op onze EV
 • P. Nagelhout

  2 maanden geleden
  Is een prijs ( winst) verhogend onderdeel van een hijlige koe.