Tanken bij een onbemand station is in de regel voordeliger dan bij een groot merk.
Volledig scherm
Tanken bij een onbemand station is in de regel voordeliger dan bij een groot merk. © ANP

Is goedkope benzine echt slechter voor mijn auto?

VRAAG & ANTWOORD‘Ik hoor weleens dat de goedkope benzine bij onbemande tankstations zoals Tango en Tinq erg slecht is voor de motor’, aldus lezer J.W. van den Beld in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Deze brandstoffen zouden verdund zijn. Wat is hiervan waar? Is die benzine inderdaad slecht en is het daarom beter om bij de grote merken te tanken?’

8 reacties

 • Ensar Arı

  2 maanden geleden
  Wel bijzonder, de onbemande Shell hier is vaak één van de goedkoopste tankstations.
 • JanWillem van den Beld

  2 maanden geleden
  Weet niet of er een dubbelganger is. Maar ik heb deze vraag nooit gesteld aan de redactie. Hartelijke groeten, Jan-Willem van den Beld
 • H.M. Toering

  2 maanden geleden
  Eigenlijk zou je dat gewoon moeten verbieden om in brandstof verschil te maken. Brandstof zou brandstof moeten zijn en als de auto daar slecht van loopt of minder zou niet mogen want dan zou het betekenen dat je eigenlijk troep koopt.
 • Jan Kelder

  2 maanden geleden
  Mijn dochter reed jaren in een oudere Opel Corsa en die vond ook dat ze op Shell benzine meer kilometers kon rijden dan op Tango, maar door het prijsverschil was het toch voordeliger om bij Tango te tanken !! Zelf tank ik meestal bij de Shell pomp, 2 x bij AVIA getankt en vond toen dat m'n auto (Suzuki Vitara) stonk, wat het was ?? geen idee maar was wel opvallend !!
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Dit wist ik al jaren en daarom tank ik zo voordelig mogelijk en E10. Voor de moderne auto's is E10 absoluut niet schadelijk aangezien er leidingen/slangen in zitten die tegen deze brandstok kunnen, dit in tegenstelling tot sommige oudere auto's. Het is heel makkelijk te checken via internet of je auto/motor geschikt is voor E10.