Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © MaRicMedia

Kabinetsadviseur: Verplicht fietshelm voor 60-plussers

pollDe invoering van een helmplicht voor de fiets is de snelste en verreweg goedkoopste manier om het aantal verkeersdoden eindelijk fors te verlagen. Dat stelt de belangrijkste verkeersveiligheid-adviseur van het kabinet in reactie op de bekendmaking van het aantal verkeersdoden over 2021.

45 reacties

 • Robbert Scholten

  4 maanden geleden
  Als dat gebeurt koop ik weer een scooter 45 is relatief goedkoop met vak voor helm
 • aalt dokter

  4 maanden geleden
  Begrenzer op zetten tot 10 km/u. Oh nee, laat maar want dan vallen ze bij bosjes om natuurlijk. Als iedereen zijn gezond verstand gebruikt vallen er ook minder slachtoffers. Het is wel zeeer gemakkelijk om gelijk de e-biker de schuld te geven bij een ongeval. Als men de fietsende jeugd ook eens de regels goed inprent , hoe zich te gedragen op een fietspad door NIET met 3 of 4 naast elkaar te rijden. GEEN telefoon te lezen of achterom op de fiets te ginnegappen zouden we al een heel eind zijn.
 • Menno Vries

  4 maanden geleden
  Dit is weer betutteling door iemand die vermoedelijk niet in de gaten heeft dat er ook nog zoiets als eigen verantwoordelijk bestaat.
 • cor van den berg

  4 maanden geleden
  alle e-fietsen voorzien van een snelheidsbegrenzer max. 20 km per uur lijkt me veel effectiever.
 • B. Veerman

  4 maanden geleden
  @Yvonne Veld, er komt al een helmplicht voor snorfietsers, daarom is het ook niet meer dan logisch dat die voor elektrische fietsen ook wordt ingevoerd. Elektrische fietsen op de rijbaan bij 30km wegen is hopelijk de daaropvolgende stap.