Volledig scherm
© BELGA

Kans op roest: BMW roept wereldwijd ruim half miljoen auto's terug

BMW roept wereldwijd zo'n 560.000 auto's terug naar de garage wegens de kans op corrosie in een koppeling van elektrische bedrading in de kofferbak. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse autobouwer bevestigd.

Het gaat om BMW 5- en 6-modellen die van de band rolden tussen februari 2002 en juli 2010 met de modelcodes E60, E61, E63 en E64. De terugroepactie is een voorzorgsmaatregel, aldus de fabrikant: ,,Slechts in zeldzame gevallen kan er schade zijn.‘’ BMW gaat er vanuit dat in 60 procent van de gevallen een inspectie volstaat en er geen reparatie nodig is.

  1. Elektrische auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverleners
    VRAAG & ANTWOORD

    Elektri­sche auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverle­ners

    Er wordt veel geschreven over elektrische auto’s, maar ik lees nergens dat als je een behoorlijke aanrijding krijgt, een hulpverlener niet zomaar de autodeur kan opentrekken. Die loopt dan het risico op een schok. Het advies is om eerst op 2 à 3 meter afstand om de auto heen te lopen en goed te kijken. Bij flinke schade moeten gespecialiseerde monteurs erbij komen. Brandweermensen hebben hier een opleiding voor gehad. Ik hoop dat dit punt meer aandacht krijgt. –Lenie Oosterbosch (EHBO’er)