Volledig scherm
© RV

‘Kun je de spiegels van politieauto’s ook particulier kopen?’

VRAAG & ANTWOORD,,Op de buitenspiegels van de Mercedes B-Klasse van de politie zijn dodehoekspiegels gemonteerd. Ik neem aan dat deze spiegels uitvoerig zijn getest op bruikbaarheid. Uit oogpunt van veiligheid wil ik die spiegels ook monteren op mijn Mercedes B-Klasse. Weet u waar ze te koop zijn? En wat het merk en de prijs is?”, vraagt lezer Thé Brant. 

Autoredacteur Niek Schenk: ,,Deze spiegels zijn speciaal voor politieauto’s ontwikkeld en worden ook speciaal voor dat doel gemaakt, in opdracht van Mercedes-Benz. Ze maken geen deel uit van het assortiment onderdelen en accessoires van Mercedes en zijn dus voor consumenten niet verkrijgbaar. Soortgelijke dodehoekspiegels zijn echter wel bij onlinewinkels te koop. Bij Bol.com bijvoorbeeld van het merk Shunwei (12,95 euro). Op andere sites zie je ze ook van het merk Carpoint, voor 8,49 euro. De kwaliteit kan verschillen, uiteraard. 

Onze autoredactie beantwoordt elke week lezersvragen. Mail je vraag naar Niek Schenk

Meer vragen en antwoorden vind je in ons dossier.  

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”