De stad wil optreden tegen verkeer dat te veel lawaai maakt. Niet alle motorrijders in de stad zorgen overigens voor overlast.
Volledig scherm
De stad wil optreden tegen verkeer dat te veel lawaai maakt. Niet alle motorrijders in de stad zorgen overigens voor overlast. © Jakob van Vliet

‘Lawaaiflitspaal’ beboet kabaalmotoren in Amsterdam: andere steden willen ook

Amsterdam wil overlast en herrie van brullende motoren gaan aanpakken en experimenteert daarom met een ‘lawaaiflitspaal’. Luidruchtig optrekken of knallende uitlaten blijven nu praktisch onbestraft.

4 reacties

 • Jan Kelder

  2 maanden geleden
  Kan niet wachten, bij ons reed ook regelmatig 's morgens om ca., 05.45 uur zo'n malloot die dan vanaf een kruising (met verhoging) kwam om dan vervolgens de motor even lekker "los te trekken" wat een gek, een herrie niet normaal !!!! veel mensen (ook jonge gezinnen)hadden er last van, sommige werden bijna verleid tot het in de hand nemen van een straatklinker !!!!!
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Graag! En neem ruurlo vooral mee!
 • Ad vd Elzen

  2 maanden geleden
  Daar gaat de verkeersveiligheid. Loud pipes save lives! Ik heb geen motor meer, dus ik moet het nu doen met het mooie geluid van langsrijdende motoren. Bij mij in de straat altijd welkom (behalve in de nacht ;)
 • MDJ Van Tongeren

  2 maanden geleden
  Zeer goed plan! Zet ze overal maar neer .