Volledig scherm
Lexus LC 500 Convertible © Lexus

Lexus trekt het dak van de LC 500 Convertible

De Lexus LC 500 Convertible is de open variant van de stijlvolle LC 500. Het model wordt onthuld tijdens de LA Motor Show. Het goede nieuws is dat de auto ook naar Nederland komt. 

De Lexus LC 500 Convertible kan worden gezien als de spirituele opvolger van de SC 430, die eveneens was voorzien van een dikke achtcilinder motor. Bij dat model werd echter gekozen voor een stalen klapdak. In de LC 500 gaat het om een stoffen exemplaar om de fraaie daklijn van de coupé zo goed mogelijk te behouden. 

Volledig scherm
Lexus LC 500 Convertible © Lexus

De kap bestaat uit vier lagen zorgen voor optimale isolatie. Het openen van de softtop gaat na een druk op de knop volledig automatisch. Dit proces neemt 15 seconden in beslag. Na het neerklappen, wordt de kap afgedekt door een tonneau cover, die fraai verwerkt is tussen de oplopende carrosserielijnen achter de deuren. 

Volledig scherm
Lexus LC 500 Convertible © Lexus

Het volautomatisch sluiten van het dak duurt 16 seconden. En dat kan ook als de auto rijdt tot een snelheid van 50 km/u.  In combinatie met een windscherm van polycarbonaat worden wervelingen in het interieur bij open rijden zo veel mogelijk voorkomen. 

Volledig scherm
Lexus LC 500 Convertible © Lexus

De auto is ook voorzien van Active Noise Control om  ongewenste en dreunende geluiden te elimineren en de verwarmde stoelen en nek- en stuurverwarming maken het mogelijk om zelfs op frisse dagen te genieten van open rijden.De LC 500 Convertible wordt in de zomer van 2020 op de markt verwacht.

  1. Commotie over dure dienstauto's Vlaamse ministers: ‘Een minister heeft een wagen met enige standing nodig, geen Toyota Corollo’

    Commotie over dure dienstau­to's Vlaamse ministers: ‘Een minister heeft een wagen met enige standing nodig, geen Toyota Corollo’

    Het is in het Vlaams Parlement tot een pittige discussie gekomen over het wagenpark van de Vlaamse regering waarbij minister Ben Weyts (N-VA) verdedigde waarom hij een auto ,,met enige standing’’ nodig heeft en ,,geen Toyota Corollo‘’ (woordspeling: de auto heet Corolla, red.). De minister van Onderwijs smoorde de discussie enigszins met een verwijzing naar de persoonlijke trein van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un.