Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op het Binnenhof.
Volledig scherm
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op het Binnenhof. © ANP

Minister onderzoekt andere opzet van medische keuring rijbewijs: iedereen mag meedenken

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) onderzoekt of er een andere opzet moet komen van de medische keuring voor het rijbewijs. Vandaag begint een online raadpleging waarbij iedere Nederlander kan meedenken over de keuring.

2 reacties

 • van Wingerden

  1 maand geleden
  Zorg eerst dat je je eigen keuringssysteem hebt werken, voordat je aan iets nieuws begint wat veel ingewikkelder is. Mobiliteit is vrijheid. Pak dat niet zo maar van de ouderen (hart en vaatziektes en diabetes) af. Die kant lijkt het wel op te gaan. Als argument worden aantal verkeersslachtoffers aangevoerd. Zo als vaak in de politiek, niet wetenschappelijk onderbouwd. 't Wordt een gemeenschappelijk besluit omdat we "mee" mogen praten.
 • F. Post

  1 maand geleden
  75 plus meent goed te kunnen rijden dat is ook zo voor velen maar ik zie ook personen die niet op de weg horen. Mijn advies : medische keuring PLUS rijtest. Ohja behoor zelf ook tot de doelgroep hoor voordat u gaat gillen.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Meer dan een ‘platgeslagen’ ID.4? De Volkswagen ID.5 is bijna klaar (en zo rijdt hij!)
  VIDEO / TEST

  Meer dan een ‘platgesla­gen’ ID.4? De Volkswagen ID.5 is bijna klaar (en zo rijdt hij!)

  De uitrol van de modellen uit de ID-familie van Volkswagen is in volle gang. In China werd onlangs de zevenpersoons ID.6 gepresenteerd, de ID.3 en ID.4 staan inmiddels al een tijdje in de Nederlandse showrooms en nu is het de beurt aan de ID.5, de coupé-variant van die ID.4. Het definitieve model wordt later onthuld maar onze autoredactie kon alvast op pad met een licht vermomd exemplaar.