Door een tekort aan magnesium dreigt de volledige auto-industrie stil te vallen.
Volledig scherm
Door een tekort aan magnesium dreigt de volledige auto-industrie stil te vallen. © Getty Images/Image Source

Nieuwe klap auto-industrie: magnesiumtekort dreigt wereldwijde productie lam te leggen

De auto-industrie heeft het momenteel al hard te verduren dankzij het tekort aan chips en halfgeleiders, waardoor vele fabrieken stilgelegd worden. Daar dreigt nu in Europa een nieuwe crisis bovenop te komen door een tekort aan magnesium. 

6 reacties

  • HJ Veltkamp

    1 jaar geleden
    @Erik Bartens, Makkelijker gezegd dan gedaan. China is het land van de maak industrie. Dan heb je technische scholen nodig met mensen die de handjes laten wapperen. Hier in EU en met name NL creëren we alleen burozitters. We hebben nog niet eens genoeg mensen voor de zorg en andere eerste levensbehoeftes laat staan de andere dingen produceren.
  • Akkerman

    1 jaar geleden
    Jaar of 40 geleden werd er ergens in Friesland geboord om uit de aarde grond te halen en daarna om te zetten in Magnesium staal! Dat werd weer eens tegengehouden door de EG-NL's. In Canada en ergens in Duitsland werd er wel Magnesium staal geëxplodeerd dus het is niet altijd China. Jammer toch!
  • Hans Kelderman

    1 jaar geleden
    Dat geeft ook ee probleem met de productie van E auto's, want daar is gewicht reductie nog belangrijker. En wat is er mis met een auto 100 % langer te gebruiken waardoor de milieu winst vele malen groter is als elektrisch rijden
  • Reinder Bosch

    1 jaar geleden
    Ons kapalistisch systeem is failliet. China laat ons op alle vlakken de hielen zien. Ze zijn al jaren bezig een positie te verwerven in schaarse grondstofstromen. Wij moeten in Europa nog meer samenwerken en snel circulair gaan denken en werken. Geen weggooi maatschappij maar grondstoffen hergebruiken.
  • PJH Peperstraten

    1 jaar geleden
    Dan maar minder produceren, buiten afhankelijkheid van China lijkt het erop dat we door onze manier van consumeren snel van onze delfstoffen af zijn. Langer doorrijden in onze huidige auto dan maar