Volledig scherm
Porsche Taycan 4S. © Porsche

Porsche maakt elektrische Taycan 50.000 euro goedkoper

Porsche heeft een nieuw instapmodel gepresenteerd van de Taycan. Deze volledig elektrische Taycan 4S is 50.000 euro goedkoper dan de Taycan Turbo en Turbo S en komt ook nog eens een stuk verder op een volle lading.

De nieuwe Taycan 4S onderscheidt zich van zijn duurdere evenknieën door andere 19-inch velgen met rode remklauwen. Ook kreeg het instapmodel een andere voorspoiler, andere zijskirts en een zwarte diffuser. Het interieur is grotendeels hetzelfde. Eigenlijk is vooral de prijs anders. Want waar de Taycan Turbo en Turbo S respectievelijk 157.100 euro en 191.000 euro kosten, is de nieuwe 4S met 109.900 een flink stuk goedkoper. 

Volledig scherm
Porsche Taycan 4S. © Porsche

De Taycan 4S is uitgerust met een 79,2 kWh-accu en twee elektromotoren. Het systeemvermogen bedraagt 530 pk. Met een acceleratie van 0-100 km/u in 4,0 seconden is ook de Taycan 4S nog altijd een zeer snelle auto. De actieradius bedraagt 407 kilometer. De Taycan 4S is per direct te bestellen en staat rond januari volgend jaar bij de Nederlandse dealers.

Volledig scherm
Porsche Taycan 4S. © Porsche
  1. Ruiten sneuvelen bij presentatie ‘onverwoestbare’ truck Tesla
    video

    Ruiten sneuvelen bij presenta­tie ‘onver­woest­ba­re’ truck Tesla

    Het Amerikaanse automerk Tesla heeft afgelopen nacht een wel heel aparte auto onthuld. Met de elektrische Cybertruck, die is voorzien van ‘onkrasbaar plaatwerk’ en gepantserd glas (dat overigens brak tijdens de presentatie), wil topman Elon Musk de extreem traditionele wereld van de grote pick-ups op z’n kop zetten. Fans en critici hebben hun twijfels: komt deze bizarre Tesla er echt of haalt Musk een grapje met ons uit?