Een Audi e-Tron bij een snellader van Ionity
Volledig scherm
Een Audi e-Tron bij een snellader van Ionity © Ionity

Snelladen elektrische auto’s gaat soms tergend langzaam

Als het gaat om elektrische auto’s, is niet alleen het bereik van belang, maar ook de laadtijd. Die blijkt in de praktijk erg te verschillen per automodel. 

De ADAC, de Duitse evenknie van de ANWB, onderzocht van een aantal elektrische auto's hoe snel ze in de praktijk opladen wanneer je bijvoorbeeld langs de snelweg staat met een lege accu. Volgens de ADAC is een elektrische auto geschikt voor lange afstanden als deze een actieradius van ten minste 300 kilometer heeft en binnen 30 minuten ten minste voor 200 kilometer stroom kan afnemen.

Hoewel de snellaadtechnologieën steeds beter worden, geven voertuigfabrikanten vaak alleen vage informatie, aldus de ADAC. Het is daarom volgens de bond belangrijk voor consumenten om het snellaadgedrag van een elektrische auto te kennen. Dat helpt zowel bij de aankoopbeslissing als bij de routeplanning. De ADAC heeft daarom het laadproces voor vijf voertuigen gemeten en het herwonnen bereik bepaald na 10, 20 of 30 minuten.

Audi e-Tron

Daarbij bleek dat de laadstrategieën heel verschillend zijn bij de fabrikanten. De meest overtuigende auto qua opladen is de Audi e-Tron, die constant laadt in het relevante gebied. Dat is het gebied tussen 10 en 80 procent; onderweg zou de batterij slechts tot ongeveer 80 procent snel moeten worden opgeladen, omdat het opladen daarna onevenredig lang duurt.

De auto doet dat bovendien met een zeer hoog vermogen van iets minder dan 150 kW. De Mercedes-Benz EQC regelt daarentegen zijn laadvermogen al continu terug vanaf zo'n 40 procent lading. De Opel Ampera-e, Renault Zoe en Nissan Leaf genereren een nog veel lager laadvermogen. Volgens de ADAC zijn ze daarom minder geschikt voor langeafstandsreizen. 

De Audi herlaadt 113 kilometer bereik in de eerste tien minuten, terwijl de Nissan Leaf slechts 40 kilometer genereert. Na 30 minuten opladen komt de e-Tron met de opgeladen energie 305 kilometer ver, de Nissan Leaf slechts 124 kilometer. In de toekomst zal de ADAC de laadcurves en dus het opgeladen bereik van de elektrische auto’s standaard bepalen in e-autotests.

De autoclub beveelt ten zeerste aan dat consumenten de snellaadfunctie aankruisen bij aanschaf van de auto, zodat deze in het dagelijks leven veel flexibeler kan worden gebruikt. De ADAC wil graag dat fabrikanten consumenten beter informeren over de snellaadtechnologie en geen toeslag vragen voor deze functie.