Volledig scherm
BMW 8 Serie Gran Coupé © BMW

Sportief én praktisch: BMW onthult de 8 Serie Gran Coupé

BMW heeft de 8 Serie Gran Coupé onthuld. Hij moet de sportiviteit van een tweedeurs sportcoupé combineren met de ruimte, de luxe en het comfort van een limousine. 

De vierdeurs 8 Serie Gran Coupé  biedt meer ruimte voor de passagiers op de achterbank en is nadrukkelijk bedoeld voor dagelijks gebruik en als reisauto. De nieuwkomer is gelijktijdig met de BMW 8 Serie Coupé en de BMW M8 GTE – een endurance raceauto - ontwikkeld. In november komt hij op de markt. 

De wielbasis is ruim 20 cm langer dan die van de BMW 8 Serie Coupé. Standaard zijn sportstoelen met lederen bekleding, ‘schakelflippers’ achter het stuur, sfeerverlichting en volledig leren bekleding voor het instrumentenpaneel en het bovenste deel van de portierpanelen. De buitenste zitplaatsen achterin zijn gevormd als individuele stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. De middelste zitplaats achterin is uitsluitend voor korte ritten geschikt.

De bagageruimte van 440 liter is groot genoeg voor drie golftassen en de bankleuning is omklapbaar. Adaptieve M wielophanging is standaard, actieve rolstabilisatie optioneel voor alle versies. Laserkoplampen met een extra groot bereik van 600 meter van het grootlicht zijn optioneel. Met de BMW Digital Key app op je smartphone is de auto te ontgrendelen en te starten. Bovendien is software in de auto via mobiel internet te updaten, zodat je er niet voor langs de garage hoeft.

Volledig scherm
BMW 8 Serie Gran Coupé © BMW
Volledig scherm
BMW 8 Serie Gran Coupé © BMW 8 Serie Gran Coupé
Volledig scherm
BMW 8 Serie Gran Coupé © BMW 8 Serie Gran Coupé
  1. Elektrische auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverleners
    VRAAG & ANTWOORD

    Elektri­sche auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverle­ners

    Er wordt veel geschreven over elektrische auto’s, maar ik lees nergens dat als je een behoorlijke aanrijding krijgt, een hulpverlener niet zomaar de autodeur kan opentrekken. Die loopt dan het risico op een schok. Het advies is om eerst op 2 à 3 meter afstand om de auto heen te lopen en goed te kijken. Bij flinke schade moeten gespecialiseerde monteurs erbij komen. Brandweermensen hebben hier een opleiding voor gehad. Ik hoop dat dit punt meer aandacht krijgt. –Lenie Oosterbosch (EHBO’er)