Tesla Model S
Volledig scherm
Tesla Model S © Tesla

Tesla rijdt recordtijd op circuit met Model S

Tesla heeft in de Verenigde Staten een recordtijd neergezet op het circuit van Laguna Seca in Californië. Het is daarmee de snelste vierdeurs sedan ooit op deze baan.

Tesla nam het record over van de supersnelle Jaguar XE SV Project 8: een uitgeklede raceversie met een 600 pk sterke V8-motor, rolkooi en veel spoilers. Die auto is de huidige recordhouder met een tijd van 1.37.54. Wat de tijd van de Model S was, is niet bekendgemaakt.

Het circuit in de Verenigde Staten staat vooral bekend om de ‘corkscrew’: een bocht die naar links en dan meteen naar rechts kronkelt en daarbij zo'n 12 meter verval kent. Tesla-baas Elon Musk maakte de recordrit bekend, maar gaf geen verdere informatie in zijn tweet waarin het nieuws werd aangekondigd. Wel zei hij dat er morgen een video van de recordronde wordt vrijgegeven. 

Het wachten is uiteraard op een recordrit op de Nordschleife van de Nürburgring, alwaar Tesla hoopt het ronderecord van de elektrische Porsche Taycan af te snoepen. Voormalig F1-coureur Nico Rosberg bood op Twitter aan om achter het stuur te kruipen tijdens de recordrit. Musk reageerde positief, maar of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is niet bekend. De auto staat al bij het circuit en heeft deze week al enkele testrondes gereden.