Op de foto vlnr: Albert Wester, Hans Nieuwenhuis en Stef van Uum.
Volledig scherm
Op de foto vlnr: Albert Wester, Hans Nieuwenhuis en Stef van Uum. © Jean-Pierre Jans

Test: Dit zijn de beste fietsdragers voor op de auto

Op je stalen ros door Nice, maar geen zin om helemaal naar Zuid-Frankrijk te trappen? Een fietsdrager op je trekhaak biedt uitkomst. Ons panel zoekt naar de beste modellen.

 1. Dit zijn de beste e-fatbikes
  Fietstest 2023

  Dit zijn de beste e-fatbikes

  Stoer design, strak, tikkeltje smart. Innovatief ook en met trendy kleuren: zo karakteriseren de fabrikanten de lifestylefiets. Maar nuttig in het dagelijks gebruik zijn ze net zo goed. Voor jongeren die willen blitsen brengen ze de e-fatbikes: brede banden, hoog profiel plus dik, aluminium frame. Ze ogen gelikt en snel. Marco van Koppen (51) probeerde er een, in het volle besef dat blitsen er misschien in zat, maar jonger worden niet. De beide categorieën overlappen elkaar enigszins. Verder hebben we gekeken of er in 2023 nieuwe ontwikkelingen zijn in de e-bikes. Zo snel als in het afgelopen decennium zal het toch niet meer gaan?
 2. Ard en Arnoud duiken in bizarre autocollectie van Ad Palmen: ‘Hij was meer dan verborgen kluizenaar’
  PREMIUM
  met video

  Ard en Arnoud duiken in bizarre autocollec­tie van Ad Palmen: ‘Hij was meer dan verborgen kluizenaar’

  Ze schreven al vier boeken over autoverzamelingen en haalden daarmee al vele geheimen (en verdwenen auto’s) boven water. Nu buigen vader Ard (70) en zijn zoon Arnoud op de Weegh (34) zich over de in Dordrecht aangetroffen autocollectie van Ad Palmen (82). Én over Ad Palmen zelf. ,,Deze man komt op een trieste manier aan zijn eind, maar hij verdient dit.’’
  Gorinchem, Elst, Dordrecht