Van deze peperdure race-Ferrari wordt slechts één exemplaar gemaakt en je mag er niet eens de weg mee op

videoDe Ferrari P80/C is een nieuwe, one-off creatie voor een klant die verliefd is op de beroemde raceauto’s van het steigerende paard, in het bijzonder de sportwagens van de jaren zestig. 

Volledig scherm
© Ferrari

Het ingenieursteam van Ferrari begon al in 2015 aan dit project. Het gaat hier om een auto die gebouwd is voor het circuit en die dus niet de openbare weg op mag. De eenmalige machine is een eerbetoon aan de Ferrari 330 P3/P4 en de Dino 206 S. De basis wordt gevormd door de Ferrari 488 GT3 raceauto.

Volledig scherm
© Ferrari

De ontwerpers en technici van Ferrari werkten samen om een ​​geheel andere carrosserie te creëren, die zowel esthetisch is als functioneel op een circuit. Ze kozen voor een lage, wigvormige voorkant en een prominente ‘splitter’in de voorbumper. 

Volledig scherm
© Ferrari

Een van de meest opvallende kenmerken van het ontwerp van het model is de enorme opening direct achter de deuren. De auto heeft gespierd ogende wielkasten en de motorkap heeft een reeks aluminium lamellen die sterk contrasteren. Een grote en een kleine spoiler en een enorme diffuser domineren de achterkant.

Volledig scherm
© Ferrari

Ferrari onthult nooit de prijs van zijn eenmalige creaties, maar de vele jaren van ontwikkeling wijzen erop dat de koper zeer diepe zakken heeft. De video biedt je de kans om de P80/C te zien rijden voordat de onbekende koper de machine ongetwijfeld in een garage in de buurt van een privécircuit zal parkeren - ver verwijderd van de nieuwsgierige ogen van het grote publiek.

Volledig scherm
© Ferrari