‘Van een vrouw op het verkeersbord wordt het verkeer niet veiliger’

videoAls Genève het kan moet het in Eindhoven ook lukken. Het Eindhovense PvdA-raadslid Marjolein Senden wil dat de gemeente de helft van alle mannetjes op verkeersborden en verkeerslichten gaat vervangen door vrouwelijke varianten. In raadsvragen roept ze het college van B en W op om hieraan mee te werken.

Aanleiding is het besluit van de Zwitserse stad Genève om 250 borden bij zebrapaden te vervangen door borden met vrouwen, zwangere vrouwen en lesbische stelletjes. Het kost de stad minimaal 50.000 euro maar volgens de burgemeester is het een noodzakelijke stap om het beeld te veranderen dat vrouwen een minderheid zijn.

  1. ‘Waarom geen wegenbelasting voor oldtimers?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Waarom geen wegenbelas­ting voor oldtimers?’

    ,,Voor auto’s ouder dan 40 jaar hoeft geen wegenbelasting meer te worden betaald. Is weleens het idee geopperd om in plaats daarvan automobilisten die al ruim 40 jaar wegenbelasting betalen, vrij te stellen? Nu rijden nieuwbakken rijbewijsbezitters in oldtimertjes rond omdat die lekker belastingvrij zijn. Terwijl die auto’s vaak vele malen vervuilender zijn dan moderne auto’s. Of ziet de Belastingdienst misschien geen heil in dit idee omdat er dan minder geld in de schatkist komt?”, vraagt lezer Hans Meijers zich af.