Volledig scherm
De schade aan de Lamborghini Urus is enorm © Freemantle Police

Veertienjarige crasht tegen Lamborghini Urus met gestolen auto

In Australië is een 14-jarige jongen gearresteerd na een politie-achtervolging. Deze eindigde nadat de jongeman met een gestolen Subaru Forester vol in de flank van een nieuwe Lamborghini Urus ramde. 

De politie in de havenstad Fremantle, Australië voerde dinsdagavond routine-patrouilles uit toen ze bericht kregen dat een gestolen Subaru in de buurt was gezien. Het voertuig, dat was gestolen tijdens een inbraak in een woning een week eerder, werd uiteindelijk gevonden door de agenten op een oprit. 

De Subaru ging er snel vandoor, maar kwam niet ver. Aan het einde van de straat ramde de Subaru vol in de zijkant van de Lamborghini Urus die daar toevallig langsreed. De bestuurder van de Subaru vluchtte, maar werd in de buurt teruggevonden. De politie arresteerde de tiener en beschuldigde hem van het stelen van een motorvoertuig en woninginbraak.

Van de drie voertuigen die beschadigd raakten bij de crash, was de Lamborghini verreweg het duurst. De 651 pk sterke auto, waarvan de Nederlandse vlogger Enzo Knol ook een exemplaar bezit, is in Nederland te koop vanaf € 298.050. Bij de crash in Australië zijn volgens de politie geen gewonden gevallen. 

  1. Elektrische auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverleners
    VRAAG & ANTWOORD

    Elektri­sche auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverle­ners

    Er wordt veel geschreven over elektrische auto’s, maar ik lees nergens dat als je een behoorlijke aanrijding krijgt, een hulpverlener niet zomaar de autodeur kan opentrekken. Die loopt dan het risico op een schok. Het advies is om eerst op 2 à 3 meter afstand om de auto heen te lopen en goed te kijken. Bij flinke schade moeten gespecialiseerde monteurs erbij komen. Brandweermensen hebben hier een opleiding voor gehad. Ik hoop dat dit punt meer aandacht krijgt. –Lenie Oosterbosch (EHBO’er)