Verkeersdrama door spookrijder met slok op: vier gewonden

Update/videoEen spookrijder met een slok op heeft een frontale botsing veroorzaakt op de A7. Rond zeven uur ‘s ochtends zijn daarbij vier mensen gewond geraakt, waarvan zeker één ernstig. De spookrijder, een 39-jarige Amsterdammer, is na controle in het ziekenhuis aangehouden voor onder meer rijden onder invloed en het veroorzaken van een ernstig ongeval.

De twee voertuigen botsten vanmorgen rond 5.00 uur op elkaar. Een 40-jarige bestuurder uit Beverwijk reed met zijn busje in de richting van Zaanstad en zag de spookrijder op zich afkomen. Er ontstond een aanrijding waarbij het busje over de kop sloeg en over de vangrail op de andere rijbaan terecht kwam. ,,De bestuurder van het busje raakte gewond. Zijn passagier, een vrouw uit Purmerend, liep ernstig letsel op. Zij werden beiden naar het ziekenhuis vervoerd,’’ verklaart de politie Noord-Holland.

Het busje eindigde op zijn kant, dwars op de weg ter hoogte van hectometerpaaltje 5,3 aan de rechterzijde. Daarna was het een komen en gaan van ambulances op de A7. Ook twee passagiers van de spookrijder zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 45-jarige man uit Amsterdam en een 43-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Tegen verkeer in

Vanochtend meldde een ooggetuige al aan deze site dat één van de twee bestuurders vermoedelijk tegen het verkeer had ingereden. Het gaat om de bestuurder van de zilvergrijze personenauto van het type Mercedes-Benz 220. Deze bestuurder is aangehouden. ,,Hij is onder meer aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ernstig ongeval,’’ verklaart politiewoordvoerster Petrie Koenen tegenover deze site. 

Zaandam

De brandweer rukte even na zeven uur ‘s ochtends met de hoogste prioriteit uit richting het ongeval ter hoogte van Zaandam. In eerste instantie werd gemeld dat niet alleen de twee inzittenden van het busje, maar ook de vier inzittenden van de auto alle zes gewond raakten. 

Volledig scherm
Bij een ernstig ongeval op de A7 zijn zes mensen gewond geraakt. © Lorenzo Derksen, Inter Visual Studio

Langste weg afgesloten

De weg was urenlang in beide richtingen compleet afgesloten. Vanuit Amsterdam is de weg inmiddels vrijgegeven. Vanuit Hoorn is alleen de linkerrijstrook nog dicht, vanwege reparaties aan de vangrail. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg om 9.00 uur weer helemaal vrijgegeven kan worden.

De A7 loopt van knooppunt Zaandam in Noord-Holland, naar Friesland en Groningen. De A7 vormt samen met de autoweg N7 de langste rijksweg van Nederland. De weg loopt via Hoorn, de Afsluitdijk, Heerenveen en Winschoten naar Bad Nieuweschans bij de Duitse grens. 

Volledig scherm
Een ongeval op de A7 heeft zes gewonden veroorzaakt © Rijkswaterstaat

Tips?

Heb je tips over dit ongeval, dan komen we graag met je in contact. Gebruik onze WhatsApp-tiplijn 06-11568540 of mail naar oproep@ad.nl (je gegevens nemen we in vertrouwen in behandeling volgens ons privacy-statement).