Alfa Romeo 33.
Volledig scherm
Alfa Romeo 33. © Kaskote Calcos

Verlaten autozaak geeft na dertig jaar ‘schat’ aan ongebruikte auto’s prijs

De nieuwe eigenaar van een al dertig jaar verlaten autozaak in het Argentijnse Buenos Aires deed een bijzondere ontdekking toen hij het gebouw verkende. In een uithoek ontdekte hij een schuur met verschillende ongebruikte Alfa Romeo’s, Fiats en Peugeots.

Omdat de nieuwe eigenaar van de zaak geen grote fan is van Italiaanse en Franse auto’s uit de jaren 90, wilde hij heel snel van alle auto’s af. En dus riep hij volgens Autoblog Argentina de hulp in van een bedrijf dat is gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte auto’s. Zij kregen de opdracht om de ongebruikelijke verzameling te verkopen.

Nadat de auto’s waren gewassen en technisch in orde waren gemaakt, zetten de verkopers enkele foto’s online. De collectie is divers en omvat modellen als de Fiat Tipo, Duna, Uno, Tempra en Ducato, een Alfa Romeo 33 Sport Wagon en een Peugeot 405.

Er is niet bekendgemaakt hoeveel er voor de oude auto’s moet worden betaald, vermoedelijk omdat er problemen zijn met de documentatie van de voertuigen. Helaas voor autoliefhebbers zitten er geen verzamelobjecten tussen, aangezien vrijwel de hele inventaris bestaat uit relatief goedkope standaard auto’s uit die tijd. Hooguit de Alfa Romeo 33 Sportwagon zou nog een mooi bedrag kunnen opleveren.

Fiat Tempra
Volledig scherm
Fiat Tempra © Kaskote Calcos
Fiat Uno
Volledig scherm
Fiat Uno © Kaskote Calcos

Bekijk hieronder onze populairste video's.