Volledig scherm
© VinFast

Vietnamees automerk wil de wereld veroveren

Op de autoshow van Parijs presenteert het nieuwe automerk VinFast een sedan en een SUV. Deze twee auto’s, ontwikkeld door Pininfarina, vormen de aanzet voor een ambitieus expansieplan van het Vietnamese merk.

Het Vietnamese autobedrijf VinFast heeft namelijk grootse plannen wereldwijd, maar heeft ook een vooral in Europa in het vizier. Voor het ontwerp van zijn eerste twee modellen hield VinFast een enquête onder 62.000 Vietnamezen over wat het mooiste ontwerp was voor de nieuwe modellen. De winnende concepten waren van ItalDesign. Deze zijn vervolgens door Pininfarina verder ontwikkeld.

Volledig scherm
© VinFast

Gedetailleerde informatie over de twee modellen geeft VinFast nog niet. Het merk presenteert alleen enkele foto’s. De twee modellen - die simpelweg de naam VinFast SUV en Vinfast Sedan meekrijgen, debuteren van 4 tot 14 oktober op de Autosalon van Parijs. Eind dit jaar vindt de officiële presentatie in Vietnam plaats. De verkoop start vanaf september 2019. Daarna volgt pas een introductie in Europa.

Volledig scherm
© VinFast

Het bedrijf heeft al aangekondigd aan meer modellen te werken, zoals elektrische auto's, stadsauto's, bussen en scooters. De productie vindt plaats in een nieuwe fabriek in Noord-Vietnam. Deze fabriek is volgens VinFast al in een ‘vergevorderd’ stadium en komt te staan in Hai Phong. Het merk wil in 2025 jaarlijks 500.000 auto's produceren.

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/

Volledig scherm
© VinFast