Volledig scherm
© AFP

Vijf topmanagers stappen op bij Tesla

Opnieuw stapt een hoge manager bij Tesla op. Volgens persbureau Bloomberg heeft Liam O'Connor, die de levering van onderdelen onder zijn hoede had, zijn ontslag ingediend. O'Connor werkte sinds 2015 bij de fabrikant van elektrische auto's en stond eerder bij Apple op de loonlijst.

O'Connor is al de vijfde topmanager die Tesla in korte tijd verlaat. Het hoofd accounting, hoofd personeelsbeleid en hoofd communicatie verlieten eerder deze maand hun post. Financieel manager Justin McAnear vertrekt in oktober.

Beleggers maken zich zorgen om het grote verloop bij Tesla. Ook omdat de vertrekgolf samenvalt met een aantal misstappen van topman Elon Musk. Zo loopt er een onderzoek tegen Musk nadat hij op Twitter aankondigde Tesla van de beurs te willen halen. Een Brit die hielp de reddingswerkzaamheden in een Thaise grot, klaagt Musk aan omdat hij hem pedofiel noemde. En recentelijk rookte de Tesla-topman nog een joint in een interview op YouTube.

Bekijk hieronder de video waarin Musk drinkt en een joint rookt:

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/