Volledig scherm
VW Polo © Volkswagen AG

Volkswagen haalt 350.000 Polo's terug naar de garage

Autofabrikant Volkswagen haalt 350.000 auto's van het model Polo terug naar de garage vanwege mogelijke problemen met de handrem.

Het betreft de huidige generatie van de VW, die al jaren een van de meest verkochte auto's in Nederland is. Het risico bestaat dat de handrem onvoldoende werkt. De trommelremmen bij de achterwielen bij de 350.000 auto's moeten daarom in de werkplaats gecontroleerd worden. Het is nog niet bekend hoeveel auto's in Nederland bij deze terugroepactie betrokken zijn.

Intussen speelt er nog een andere terugroepactie bij Volkswagen. Daarbij gaat het om de modellen Golf, Bora, Passat, Sharan en T4 (transporter) uit de bouwjaren 2001 en 2002. In deze auto's kan een fabrieksfout in de airbags zitten. Wereldwijd zou het in dit geval om 10.000 auto's gaan.

  1. ‘Na zes jaar kunnen autobanden toch nog steeds goed zijn?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Na zes jaar kunnen autobanden toch nog steeds goed zijn?’

    ,,Mijn verzekeringsmaatschappij vergoedt de kosten van een klapband slechts ten dele als die band ouder is dan zes jaar. Hierbij wordt de productiedatum gehanteerd. Dit is toch onredelijk, milieuonvriendelijk en slecht voor mijn portemonnee? Als meer dan zes jaar oude banden wel door de apk komen, mag ik aannemen dat daarbij gekeken is naar haarscheurtjes en de algehele conditie‘’, vraagt lezerJos de Graaf zich af.