Vrachtwagenchauffeurs: ‘Stop met brakechecken!’

Het fenomeen brakechecken, bewust voor een vrachtwagen op het rempedaal trappen, komt steeds vaker voor. 86,9 procent van de Nederlandse beroepschauffeurs heeft deze vorm van verkeersagressie zelf meegemaakt. Maar dat is niet de grootste ergernis van de Nederlandse trucker.

12 reacties

 • Stefan Beaard

  2 maanden geleden
  Goed om dit te lezen en af en toe betrap ik me er op dat ik de situatie net niet lekker heb ingeschat als ik een afslag moet halen en dan schiet ik er ook weleens tussendoor. Brakechecken doe ik nooit, dat is echt gewoon misdadig. Maar gaan de chauffeurs ook naar zichzelf kijken? Met de lichten knipperen naar elkaar, moet dat nu echt? Ik schrik er elke keer van en is nergens goed voor. Stop daar aub mee.
 • Martin Maalderink

  2 maanden geleden
  Ik ben zelf bijna 42 jaar chauffeur, maar niets is ergelijker als een vrachtwagen die begrensd is op 82 km. Dit heel vaak ingegeven als GoGreen gekte en voor brandstof besparing. Ga als automobilist is kilometers achter een auto met paardentrailer rijden, is kijken hoe lang jullie dat volhouden......niet dus! Maar om nu te gaan brakechecken, voor u te hopen dat het goed gaat, het kan ook maar zo uw eigen dood worden.....duss
 • Henk van der Meij

  2 maanden geleden
  Ook personenwagens hebben tegenwoordig een noodstop waar bij de remlichten gaan branden. Bij tussenvoegen - na van de linkerbaan te zijn geblazen door een 200 'm rijdende Mercedes, Audi, Volvo, VW, oid - gaat de A.C.C. van de personenauto vol in de rem omdat de vrachtwagens veel te dicht op elkaar rijden.
 • Nico Van der Vegt

  2 maanden geleden
  Jullie truckers, - waar ik overigens het grootste respect voor heb -, gaan voorbij aan de oorzaak van de irritatie. Vrachtwagens die bijna op exact de zelfde snelheid zijn begrenst en dan toch denken elkaar te moeten inhalen. Met een kilometers lange sliert personenauto's erachter. Met bestuurders erin die ook op tijd staan. Spreek elkaar daar eens op aan. 'Naming and shaming'. Geef het door aan z`n werkgever, or what-ever, maar regel het onderling, alleen met zelfbeklag kom je er niet.
 • Peter Nabbe

  2 maanden geleden
  ja klopt helemaal was voor mij een van de redenen ermee te stoppen naar 44 jaar, ik zou zeggen dashcam in de wagen en niet meer remmen ,leren ze die kloten streken misschien af als ik weer ga rijdeb ga ik niet meer remmen !!!
 1. ‘Oplossing: startstopsysteem is uit te schakelen met verloopstekker’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Oplossing: startstop­sys­teem is uit te schakelen met verloop­stek­ker’

  ‘Onlangs behandelde u in deze rubriek een vraag over het startstopsysteem dat iemand wilde uitschakelen’, aldus lezer Piet Spoor. ‘Ik heb een tip. Bij veel auto’s wordt dit systeem uitgeschakeld als er een aanhanger wordt aangekoppeld. En als je het niet leuk vindt om de hele dag met een aanhanger te rijden, dan volstaat een eenvoudige verloopstekker in het stopcontact bij de trekhaak.’