Vul jij je tank soms tot het randje? Dat is geen goed idee.
Volledig scherm
Vul jij je tank soms tot het randje? Dat is geen goed idee. © ANP / EPA

Waarom je moet stoppen met tanken na de klik

We komen allemaal wel eens in de verleiding om nog even iets meer brandstof in de tank te gooien. Voor een mooi rond bedrag, omdat benzine of diesel die dag iets goedkoper is of omdat we dan net iets verder kunnen rijden. Maar slim is het niet.

5 reacties

 • Wimke Ouds

  1 maand geleden
  Maakt geen fluit uit. Het kan ook geen kwaad. Dat moderne hermetisch afgesloten tank systeem met electrisch bediende actief koolstoffilter heeft een Opel kadett met injectie motor al vanaf 1987. Zo modern is het.
 • Goofy Schep

  1 maand geleden
  Ik rij exakt 50 jaar auto.s vaak gaat er wat meer in na de klik, nog nooit enig probleem ondervonden, het klikt dus.
 • Jasper Hendriks

  1 maand geleden
  Als de brandstof vrij snel in de tank komt, bruist het iets. Ook daar slaat de vulslang op af. Dan kun je vaak nog 1a2 liter vullen als je de brandstof rustiger erin laat gaan. Als dan het vulpistool afslaat moet je wel stoppen.
 • Johannes Zwart

  1 maand geleden
  Als bij mij het vulpistool klikt zit de tank nog niet vol. Als ik dan het vulpistool heel iets indruk waardoor de benzine heel langzaam de tank in gaat kan ik na het eerste afslaan nog 6 tot 7 liter tanken
 • Andy Van Werven

  1 maand geleden
  Het gekste is dat bij rij lessen dit niet word geleerd terwijl dat dit ook wel belangreik is om mee te nemen met als je een rijbewijs wilt dan heb je ook stukje van tanken en waar dat klik voor is en waarom je niet moet door tanken