Portret van Henk en Michael Riepema met hun BMW.
Volledig scherm
PREMIUM
Portret van Henk en Michael Riepema met hun BMW. © Bart Hoogveld

Wat is slimmer: een nieuwe auto kopen, of toch doorrijden in je huidige?

Een nieuwe auto lijkt aantrekkelijk. Maar is het niet veel slimmer om langer door te rijden in je huidige bolide? Dat bespaart veel geld en is wel zo duurzaam. Toch?

5 reacties

 • R. Veldhuis

  2 maanden geleden
  Winters daar ga je tekort mee door de bocht. Je vergeet het hele productieketen om je brandstof hier naar toe te halen. Als je een heel onzuinige auto hebt vervuild dat uiteindelijk meer dan een nieuwe auto die nog gemaakt moet worden.
 • E Winters

  2 maanden geleden
  Volgens mij doet de uitstoot van productie in 2004 er nu niet meer echt toe. Die uitstoot kun je niet meer terugdraaien. Met een auto die nu nog gemaakt moet worden valt winst te behalen door die niet te maken. Het is net als met de farmaceutische industrie, een onafhankelijk onderzoek naar goedkope de echt beste oplossing ligt vaak moeilijk. Daar valt niet exorbitant aan te verdienen.
 • martijn huiskamp

  2 maanden geleden
  Klopt geheel meneer b kroon, ik rijd ook zo lang door totdat er weinig meer van over is, dan kenteken er af, en gebruik m dan op het eigen terrein als trekkertje , doet hij het helemaal niet meer en is volledig op , gebruik ik m als een kippenhok... kijk dat is nog eens volledig gebruik maken van een product
 • N Bake

  2 maanden geleden
  Wat een wazig artikel.
 • meneer b kroon

  2 maanden geleden
  ''Ik sleutel graag zelf en vervang onderdelen ook preventief''...daar ga je al...hoeveel mensen kunnen dat...een goede automonteur kan met gemak een meer dan 30 jaar of meer oude auto goedkoop rijden...hij weet de weg in autosloopland...''normale'' mensen moeten meer dan E100,- per uur aftikken...heeeeeel ander verhaal:)))
 1. Motorrijders boos over actie om motoren op polderwegen te weren: ‘Dat ze teveel lawaai maken is desinformatie’

  Motorrij­ders boos over actie om motoren op polderwe­gen te weren: ‘Dat ze teveel lawaai maken is desinforma­tie’

  Met haar actie om wegen af te sluiten voor teveel lawaai makende motorfietsen, heeft Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorfietsen (Nefom) zich de woede op de hals gehaald van Motorrijdersactiegroep MAG. ,,Voorman Tony Hardenberg vertelt onzin. Dat weet hij ook, want dat hebben we hem meermaals verteld’’, zegt woordvoerder Hugo Pinksterboer.
  Gouda, Alphen aan den Rijn, Woerden
 2. Tweedehands auto's nóg duurder, maar consument wil er juist minder voor betalen

  Tweede­hands auto's nóg duurder, maar consument wil er juist minder voor betalen

  Terwijl occasions nog steeds duurder worden, wil de consument er juist minder voor betalen. Dat concluderen Gaspedaal.nl en AutoTrack op basis van vraag en aanbod op hun occasionsites. Terwijl de gemiddelde vraagprijs in januari toenam, trokken consumenten juist minder budget uit voor een occasion. In juni vorig jaar bedroeg het verschil tussen die twee nog 12,9 procent. Vorige maand is de kloof fors verder gegroeid, naar 28,2 procent.