Zelfs bij auto's met een hoge kilometerstand is het raadzaam om te kijken of ze niet nóg veel meer hebben gereden.
Volledig scherm
Zelfs bij auto's met een hoge kilometerstand is het raadzaam om te kijken of ze niet nóg veel meer hebben gereden. © Autoweek

Zo ontdek je de echte kilometerstand van een auto

Het terugdraaien van kilometerstanden bij tweedehands auto's is nog altijd een groot probleem. Maar je kunt ook aan andere zaken dan de kilometerteller aflezen of de gereden afstand realistisch is. De redactie van Autoweek heeft een paar tips op een rijtje gezet.

 1. Dit zijn de beste fietsen om naar werk en weer naar huis te fietsen
  Fietstest 2023

  Dit zijn de beste fietsen om naar werk en weer naar huis te fietsen

  Steeds vaker nemen we voor de rit naar en van het werk de (e-)fiets, blijkt uit de statistieken. De overheid stimuleert dat ook en werkgevers doen mee. Belangrijk is bij dit soort fietsen dat ze intensief gebruik goed kunnen hebben en niet te vaak naar de dealer hoeven voor onderhoud. Ze zijn vaak sportief, voor de snelle tocht met veel bochten, en de behoefte om vlot aan te komen. Langere afstanden kan ook, maar dan wordt de sportieve zit - voorovergebogen - voor veel gebruikers wat lastiger.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.