1. Zwembad Ruurlo rijgt records aaneen, mede dankzij het zoute water: ‘Hopen over magische grens te gaan’
  PREMIUM

  Zwembad Ruurlo rijgt records aaneen, mede dankzij het zoute water: ‘Hopen over magische grens te gaan’

  Zwembad De Meene in Ruurlo stevent af op een ‘magische’ bezoekersgrens deze zomer. Waar woensdag het dagrecord van tweeduizend zwemmers al werd verbroken, hoopt bestuurslid Bas Bernauer dat er, over de hele zomer gezien, vijftigduizend bezoekers komen. ,,Een keihard record is dat niet, maar vijftigduizend is wel een magische grens voor ons als zwembad. Het zou héél bijzonder zijn.”
 1. Verdwenen buslijn 56 Borculo-Deventer tot leven gewekt met actie PvdA: ‘Symbool voor groot probleem’
  PREMIUM
  met video

  Verdwenen buslijn 56 Borculo-Deventer tot leven gewekt met actie PvdA: ‘Symbool voor groot probleem’

  Met een felrode Britse dubbeldekker keerde zaterdagmiddag voor één keer buslijn 56 van Borculo naar Deventer terug. De Partij van de Arbeid (PvdA) voerde daarmee actie voor het verdwijnen van buslijnen, zoals lijn 56, die afgelopen najaar voor het laatst reed. ,,Mensen kunnen niet of moeilijker naar hun werk, studie of stage. Het is van maatschappelijk belang dat deze lijnen niet verdwijnen’’, zegt Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop.
 2. Ruurloërs maken bezwaar tegen nieuwe sporthal bij zwembad en stappen mogelijk naar rechter: ‘Desnoods tot aan Raad van State’
  PREMIUM

  Ruurloërs maken bezwaar tegen nieuwe sporthal bij zwembad en stappen mogelijk naar rechter: ‘Desnoods tot aan Raad van State’

  Nu de gemeente Berkellend definitief heeft besloten om in Ruurlo een nieuwe sporthal te bouwen bij zwembad De Meene, trekt een groep omwonenden van die locatie ten strijde. Zij vinden dat er onzorgvuldig is gehandeld bij het bepalen van de plek van een nieuwe sporthal en dienen een bezwaarschrift in bij de gemeente. Levert dat niet het gewenste resultaat op voor de omwonenden, dan stappen zij naar de rechter.
 1. Kleinzoon Simon (65) eert in Linde gevechtspiloot Peter Malin: ‘Deze plek zit voor altijd in ons hart’
  PREMIUM
  Video

  Kleinzoon Simon (65) eert in Linde gevechtspi­loot Peter Malin: ‘Deze plek zit voor altijd in ons hart’

  Het is een verhaal uit Linde waar nog maar weinig over bekend was. Op 31 mei 1942 stortte in de Vordense buurtschap een geallieerd vliegtuig met vijf bemanningsleden door vijandig vuur neer nadat ze bommen hadden gegooid op Keulen. Allen kwamen om, onder wie de Engelse piloot Peter Malin. Waar precies, dat bleef voor diens familie decennialang onbekend. ,,Ik heb me altijd afgevraagd waar mijn opa is neergestort.”