Volledig scherm
© DG

Autodief die politiewagen ramde in Zelhem is rijbewijs kwijt

BORCULO / ZELHEM - Een oud-inwoner van Borculo moet acht maanden de cel in en is 12 maanden zijn rijbewijs kwijt. Dat besliste de Zutphense rechter vandaag. Die oordeelt dat de 19-jarige autodief - hij woont tegenwoordig in Duitsland - ook schuldig is aan een poging tot zware mishandeling van twee agenten en het bedreigen van een agent.

De jonge autodief ramde de wagen van twee agenten die hem wilden laten stoppen. Een agente die een wegblokkade met haar auto vormde bij Zelhem, kon maar net een botsing vermijden.

Volgens de rechtbank is het zo ongeveer een wonder dat de man door zijn rijgedrag geen slachtoffers heeft gemaakt tijdens de woeste achtervolging in augustus 2015 door de Achterhoek. Bovendien heeft hij in tussentijd alweer een diefstal gepleegd. 'Zorgwekkend', vindt de rechter. De Borculoër is 'verminder toerekeningsvatbaar', stelt de rechtbank.

  1. Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is van plan om toe te staan dat treinen op het spoortraject tussen Zutphen en Lichtenvoorde meer geluid mogen produceren. Langs een groot deel van dat traject van ongeveer 32 kilometer is sinds vorig jaar sprake van overschrijding van de geluidsnormen, heeft Prorail geconstateerd. Op verzoek van de spoorbeheerder wordt daarom nu voorgesteld om de geluidproductieplafonds op veel meetpunten te verhogen, waardoor het lawaai alsnog is toegestaan.

Achterhoek