Volledig scherm
Glasvezel. © ANP XTRA

Berkelland heeft vertrouwen in snelle aanleg van glasvezel

Berkelland vertrouwt er op dat glasvezel in z'n buitengebied snel wordt aangelegd. De aannemer heeft toezeggingen gedaan.

Daarmee reageert het college van burgemeester en wethouders op angst van CDA Berkelland. Die partij trekt aan de bel omdat de aanleg van glasvezel, dat onder meer snel internet mogelijk maakt, lang op zich laat wachten. 

Reeds vorig jaar juli werd duidelijk dat zich voldoende mensen hebben aangemeld om glasvezel in het buitengebied van de gemeente Berkelland aan te leggen. Nadat in december in Gelselaar het symbolische startsein voor de aanleg werd gegeven, bleef het echter stil. 

Volle vaart

B en W stellen naar aanleiding van de brief van het CDA dat de aannemer van het karwei na de zomervakantie in volle vaart is begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezelverbindingen. 'Bij het laatste bouwoverleg eind augustus is toegezegd dat de planning wordt gehaald', meldt het college. 'Wij hebben daarom nu geen reden om aan te nemen dat weer een vertraging gaat ontstaan'.

  1. Berkelland, Hardenberg, Bronckhorst, Raalte en Dalfsen profiteren flink van miljoenen uit asbestpot
    Kaart

    Berkelland, Hardenberg, Bronck­horst, Raalte en Dalfsen profiteren flink van miljoenen uit asbestpot

    De subsidiepot van 75 miljoen euro om daken asbestvrij te maken, is leeg. Op dergelijke bijdragen kon tot eind 2019 een beroep worden gedaan, maar de kip blijkt in 2018 al volledig te zijn geplukt. Onder anderen door bedrijven en particulieren uit Berkelland, Hardenberg, Bronckhorst, Raalte en Dalfsen. Dat blijkt uit cijfers die LocalFocus opvroeg bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Achterhoek