Volledig scherm
De verbogen ijzeren mast van de kunstwerkboot. © Gerrit Kers

Berkelzomp in Borculo slachtoffer van vernielingen

Bij de Berkelzomp in Borculo zijn diverse vernielingen aangericht. Zo is er in de nacht van dinsdag op woensdag onder andere een verankerde picknicktafel in de Berkel gegooid. ,,Vrijwilligers proberen de boel netjes en mooi te houden en dan wordt het op deze manier kapot gemaakt,'' aldus Berkelzomp-voorzitter Gerrit Kers.

Naast de picknicktafel is er ook een ijzeren mast van een kunstwerkboot verbogen en zijn er hekken in het water gegooid. Kers vindt de situatie 'heel vervelend'. ,,Het wekt frustraties op. Is dit nou nodig? Je staat met je rug tegen de muur. Nu moeten we zien dat we de zaakjes weer in orde maken.'' De picknicktafel is volgens Kers met ankers en al uit de grond getrokken. ,,Echt stoerdoenerij. Erop zitten is prima, maar dan hoef je het toch niet in het water te gooien?'' De bekende zomp Jappe is geen slachtoffer geworden van de vandalen.

Vandalen

,,Hoe ze dat hebben gedaan, zeg het maar.'' Hoofdagent van de politie Berkelland Mae Scheurink begrijpt niet hoe de vandalen de picknicktafel uit de grond hebben gekregen. ,,We hebben op dit moment nog geen zicht op de mogelijke daders.''  De politie Berkelland vermoedt dat de daders afkomstig zijn van de jeugdhangplek Pannakooi, vlakbij de Berkelzomp. Kers wil in ieder geval niet gelijk naar de hangjongeren wijzen. ,,Daar wordt al snel met de vinger naar gewezen.''

De politie Berkelland heeft op haar Facebookpagina een getuigenoproep geplaatst.

Volledig scherm
De picknicktafel die in het water is gegooid. © Gerrit Kers

Achterhoek