Volledig scherm
Op de foto staand van links naar rechts: Derk te Brinkhof, Tess Harkink, Lynn Gerritsen, Gerrit Geerdink, Muriëlle Oonk. Gehurkt: Bas ter Maat, Lenk Blikman, Carmen Blikman, Aniek Blikman, Jet Gerritsen en Tim. © Marian Ruesink

Carmen kwam, zag en overwon bij Kalveropfokclub Borculo

Carmen Blikman heeft opzien gebaard tijdens de wedstrijd van de Kalveropfokclub Borculo en omstreken. Meteen bij haar debuut veroverde de zesjarige Ruurlose de wisselbeker, de prijs voor degene met het hoogste aantal punten van zowel de thuiskeuringen als de eindkeuring.

De eerste plaats bij gevorderden was voor Muriëlle Oonk uit Noordijk. Negen kinderen namen met hun kalf deel aan de wedstrijd. Voor de jury weegt vooral zwaar hoe het kind met het kalf omgaat. Na de eindkeuring gisteren volgde 's avonds bij de boerderij De Melktap in Geesteren de prijsuitreiking.

 1. Leef! in Borculo wil leefbaarder stad: horecaplein en betere benutting Berkel zijn belangrijke pijlers
  PREMIUM
  VIDEO

  Leef! in Borculo wil leefbaar­der stad: horecap­lein en betere benutting Berkel zijn belangrij­ke pijlers

  Borculo moet mooier en aantrekkelijker voor toeristen worden. Vindt Leef! in Borculo, zes aanjagers die zich hebben verenigd om van hun stad een leefbaarder plaats te maken. Leef! in Borculo trekt op met de gemeente Berkelland. Zij presenteerde maandagavond in de Joriskerk haar plannen aan de Borculose bevolking, vervat in het rapport Gebiedsvisie Centrumplan Borculo. Later deze maand worden de plannen voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek