Volledig scherm
Het gemeentehuis van Berkelland in Borculo. © Google Streetview

Cultureel erfgoed Berkelland beter in beeld door nieuwe site

Cultureel erfgoed moet beter bereikbaar zijn voor iedereen. Dus trekt de gemeente Berkelland 1.600 euro uit voor speciale websites.

Veel informatie over erfgoed is momenteel nog erg versnipperd. Berkelland stapt daarom in het project Erfgoed op de Kaart, in samenwerking met onder meer Oost Gelre, Winterswijk en Doetinchem. 

Waardenkaart

Berkelland vroeg vorig jaar al aan het gespecialiseerde bureau RAAP in Zutphen een cultuurhistorische waardenkaart te maken. Deze digitale kaart is al enige tijd klaar en geeft veel informatie, onder meer over oude boerenerven, wegen vroeger en nu en landschappen. De kaart is nodig voor het ontwikkelen van ruimtelijke plannen, maar ook voor recreatie, economie of natuurontwikkeling. Gebruikers kunnen musea, historische verenigingen, natuurorganisaties, Achterhoek Toerisme, bedrijven in de vrijetijdseconomie, maar ook particulieren zijn.

Site voor Achterhoek

Dankzij samenwerking met andere gemeenten en het inzetten van provinciaal budget voor regioarcheologie, kan nu een vliegende start worden gemaakt met het project. Er komt voor Berkelland een aparte site waar veel informatie wordt samengevoegd. Ook de overige gemeenten ontwikkelen een dergelijke website. Een vijfde site richt zich op de hele Achterhoek.

Achterhoek