Volledig scherm
Het team van de school in Borculo.

Da Vinci Berkelland in finale Mensa SlimmerIQuiz

BORCULO - Een team van basisschool Da Vinci Berkelland strijdt woensdag in een landelijke scholenwedstrijd voor zeer intelligente kinderen.

De Mensa SlimmerIQuiz gaat niet om het reproduceren van weetjes of antwoorden, maar meer over logica en 'out of the box' denken, vertelt leerkracht Wieke Stegink.

Da Vinci Berkelland heeft afgelopen week de regionale strijd van de Quiz gewonnen. Het team bestond uit drie kinderen uit groep 7 en 8: Thomas Oostenbrink, Arend Waalderbos en Gijs Krieger.

De landelijke finale is deze week op de Universiteit van Amsterdam. Mensa is een internationale vereniging voor mensen met een zeer hoge algemene intelligentie.

  1. Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is van plan om toe te staan dat treinen op het spoortraject tussen Zutphen en Lichtenvoorde meer geluid mogen produceren. Langs een groot deel van dat traject van ongeveer 32 kilometer is sinds vorig jaar sprake van overschrijding van de geluidsnormen, heeft Prorail geconstateerd. Op verzoek van de spoorbeheerder wordt daarom nu voorgesteld om de geluidproductieplafonds op veel meetpunten te verhogen, waardoor het lawaai alsnog is toegestaan.

Achterhoek