Volledig scherm

De Heikamp in Ruurlo gaat pannenkoeken printen

RUURLO - Als één van de eersten in Nederland gaat De Heikamp in Ruurlo plaatjes printen op pannenkoeken. De nagelnieuwe pannenkoekenprinter die hiervoor gebruikt wordt is afkomstig van een crowdfunding project.

De 3D pannenkoekenprinter is uitgevonden door een vader die indruk wilde maken op zijn twee dochters. Hij ging aan de slag en bouwde van Lego een werkende pannenkoekenprinter. Hij maakte hiermee niet alleen indruk op zijn dochters, maar ook op Social Media kreeg hij erg veel positieve reacties. Hierop besloot hij de mogelijkheden te onderzoeken om de door hem ontwikkelde machine voor meer mensen beschikbaar te maken.

Speciale gelegenheden
De pannenkoekenprinter gaat door de kok van De Heikamp gebruikt worden bij speciale gelegenheden. Hierbij kan aan jubilea of een bedrijfsopening gedacht worden. Dan kan bijvoorbeeld het logo van het bedrijf of het portret van de jubilaris geprint worden.

8 minuten
A la carte een geprinte pannenkoek bestellen is (nog) niet mogelijk. Het duurt namelijk ongeveer 8 minuten voordat de pannenkoekenprinter een baksel klaar heeft.

Introductie
De pannenkoekenprinter in actie zien kan voor het eerst op 10 augustus tijdens de braderie van Ruurlo. Het doel van Bert van Zijtveld, eigenaar van de Heikamp, is om tijdens de braderie met unieke geprinte pannenkoeken geld in te zamelen voor Stichting Rita. De Stichting Rita is enkele weken geleden een inzamelingsactie gestart voor Rita van Wessel omdat ze graag samen met haar man en kinderen naar de VS wil om in een gespecialiseerde kliniek behandeld te worden. Rita is vorig jaar februari getroffen door een hersenstaminfarct.

Nationale Pannenkoekendag
Eerder dit jaar, op Nationale Pannenkoekendag, kwam er ook al een 3D pannenkoekenprinter in het nieuws. Pannenkoekenfanaat Sander van Mook printte toen pannenkoeken voor de leerlingen van een basisschool in Gelderland.

Als eerste in Nederland beschikt De Heikamp in Ruurlo over een volautomatische ‘’pannenkoeken-printer’’. Dit is een 3D-printer die van bijna elk digitaal plaatje een pannenkoek op verzoek kan printen. Wilt je meer informatie, neem dan snel contact op met De Heikamp!

Achterhoek