Volledig scherm
Archiefbeeld van kinderen tijdens de brandweermiddag in Ruurlo, waar normaliter volop met water wordt gespoten. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Geen geblus voor kinderen op brandweermiddag Ruurlo

Het is voor menige jongen of meisje de ultieme kinderdroom: als een ‘echte brandweerman/vrouw’ mogen spelen. Daar biedt het vrijwilligerskorps van de Ruurlose brandweer in de vakantieperiode kinderen jaarlijks tweemaal de gelegenheid voor tijdens de Brandweermiddagen. Dit jaar blijft het bluswerk door de droogte achterwege. 

Volledig scherm
Een spannende rit in een echte brandweerauto. foto Michel Beskers IPTCBron mbcode;info#michelbeskers.nl Brandweermiddag voor de jeugd. Kinderen mogen zich uitleven met allerlei brandweerapparatuur. Twan en Kas mochten voorin de brandweerauto,.. best spannend...;Ruurlo;Nederland;NL © Michel Beskers

Maandag aanstaande vindt de eerste editie van dit jaar plaats. De kinderen zullen echter niet zoals gebruikelijk met de grote brandweerslangen met water mogen spuiten op de verschillende speelobjecten. “In verband met de heersende droogte wordt er maandag uit moreel oogpunt niet ‘overbodig’ met water gespeeld. Normaliter onttrekken we voor deze spelmiddag voor de spelen het oppervlaktewater uit de Meibeek. Maar omdat Waterschap Rijn en IJssel een verbod op het onttrekken van oppervlaktewater (beken, sloten, vijvers) heeft afgekondigd moesten we sowieso al voor een alternatief programma kiezen. Laat staan dat we water uit de Meibeek hadden kunnen onttrekken. De beek staat namelijk droog”, zo verklaart postcommandant Bert Stegeman van de Ruurlose brandweer. 

Toch gaat de Brandweermiddag maandag voor de jeugd gewoon door. Stegeman: “We willen de kinderen niet teleurstellen. We zorgen voor een alternatief programma waar ‘iets’ water aan de pas komt. Jaarlijks zijn de twee Brandweermiddagen goed voor enkele honderden kinderen.” 

Maandag kunnen de kinderen zich verzamelen bij de brandweerkazerne aan de Groenloseweg. Om 13.30 uur vertrekt de eerste groepen met de brandweerauto’s met loeiende sirenes naar een ‘speelveld’ aan de Branderveenweg nabij camping De Meibeek in ‘t Ruurlose Broek. 

Tweede middag

De tweede Brandweermiddag van dit jaar vindt maandag 13 augustus plaats. Dan is het vertrek vanaf het Kerkplein (13.30 uur) en vormt een speelweide bij De Heikamp aan de Hengeloseweg als locatie. Of de kinderen dan wel met de brandweerspuiten aan de waterspelen kunnen deelnemen is nog niet duidelijk. 

  1. Stralende ‘sterren’ op eindexamengala Staring College in Lochem
    Fotoserie

    Stralende ‘sterren’ op eindexamen­ga­la Staring College in Lochem

    En of de weergoden de examenleerlingen van het Staring College in Lochem vandaag gunstig gezind waren! De in galakleding uitgedoste leerlingen van 4 mavo, 5 havo en 6 vwo vormden het stralende middelpunt van het jaarlijkse eindexamengala. De ‘sterren’ lieten zich met fraaie bolides of andere opvallende voertuigen naar het eindfeest brengen. Bij de school stond een grote menigte de hoofdrolspelers op te wachten om zich aan de Hollywood-achtige taferelen te vergapen.

Achterhoek